Taikaopisto Aurea

Päivitetty viimeksi 21.08.2018

Ota yhteyttä


Sähköpostilla: taikaopisto.aurea@gmail.com

Vieraskirja

Mainostuskirja

Palautelomake

Info


Info sivulle on pyritty keräämään kaikki tärkeä ja oleellinen tieto, koskien Taikaopisto Aureaa. Info-osuuksia on pyritty muuton jälkeen selkeyttämään.

Ota yhteyttä ylläpitoon, jos et löydä etsimääsi tietoa, tulee kysyttävää jne. Sähköpostilla tai vieraskirjassa, saa yhteyden ylläpitoon.


Mikä on Taikaopisto Aurea?


Tämä paikka on virtuaalisesti toimiva koulu, missä halukkaat voivat roolipelata valitsemillaan hahmoilla. Taikaopistoja on jo netissä monenlaisia. Ja tästä voimme kiittää J.K.Rowlingia, kuka on kirjoittanut Harry Potter-nimistä kirjasaagaa, minkä ansiosta monia eri Harry Potter-fanisivustoja on ilmestynyt nettiin. Taikaopisto Aurea ei omista termejä, mitkä kopioitu Harry Potter-kirjasaagasta tai elokuvista.

Meillä ei ole yhteyksiä Harry Potter-kirjasaagan kirjoittaneeseen kirjailijaan (J.K.Rowling), ei Harry Potter-kirjojen suomentajaan (Jaana Kapari-Jatta), eikä myöskään Harry Potter-elokuvien tekijöihin eikä näyttelijöihin. Elokuvan/kirjan tekijät eivät ole vastuussa tämän sivuston sisällöstä.

Taikaopisto Aurean toiminta perustuu J.K.Rowlingin luomaan maailmaan. Toiminta on virtuaalista roolipeliä, toiminta tapahtuu netissä. Jokainen kouluun hakeutunut vastaa omasta toiminnastaan, sitoutuu noudattamaan koulun sääntöjä ja annettuja ohjeita. Sääntöjen ja ohjeiden tarkoitus on luoda turvallinen ja viihtyisä ympäristö toteuttaa roolipeliä.

Taikaopisto Aurealla ei ole varsinaisesti ikärajoja, mutta koska Taikaopisto Aureaan on voinut hakeutua minkä ikäisiä tahansa, toivoo ylläpito, että mm. kielenkäyttö on asiallista. Ylläpito voi erottaa jatkuvasti sääntöjä rikkovan henkilön.


Toiminnasta ja opetuksesta


Taikaopisto Aurean tarkoituksena on tarjota jokaiselle halukkaalle mahdollisuuden kuulua koulumme henkilökuntaan, olla opettajana tai koulumme oppilas. Tietäen kuitenkin, että samalla hahmolla ei voi olla opettaja ja oppilas. Sen sijaan samalla hahmolla voi olla muuta henkilökuntaa, vaikka olisikin opettaja samalla hahmolla. Toiminta täällä perustuu opiskeluun/työhön, kuten myös vapaa-aikaan. Täällä saa siis viettää aikaa muutoinkin, kuin van työn/opiskelun merkeissä. Se on erittäin sallittua.

Koulun ollessassa lomalla, pitäessä vapaapäiviä tai muutoin suljettuna ei oppitunteja järjestetä. Myöskään läksyjä ei ole kovin suotavaa antaa loman aikana tehtäväksi. Ylläpito ei todennäköisesti tee minkäänlaisia päivityksiä loma yms. vapaapäivinä, hakemuksia ei myöskään todennäköisesti käsitellä loma-aikoina.

Aurean tarkoituksena on järjestää mm. Tapahtumia, opetusta ja mahdollisuuden opettaa niille jotka sitä haluavat. Hahmon olisi opettajana toimiessaan oltava vähintään 18 vuotta. Oppilas on enintään 17 vuotta, mutta vähintään 11 vuotta. Irl iällä ei sinänsä ole merkitystä, riittää kun osaa lukea. Jokainen jäsen tosin joutuu ihan itse olemaan täydessä vastuussa omista sanomisistaan, tekemisistään, tämä koskee niin in-game kuin out-gamena sanottuja/tehtyjä asioita. Ylläpito ei vastaa hahmojen, vierailijoiden yms. tekemisistä, sanomisista.

Opetuksen olisi tarkoitus pääasiassa toimia chatissa, mutta mahdollisesti myös foorumissa. Lienee selvää, että mikäli oppilaat osallistuvat mieluiten foorumi opetukseen, on opettajien suotavaa pitää opetuksensa forumissa. Mutta oppilaiden on huomioitava, että oppitunnit saattavat olla chat-muodossa. Foorumi tunnit ovat siitä hyvä mahdollisuus, että tunneille voi osallistua melkein, milloin vain se jäsenelle sopii.


Pisteet


Pisteitä voi antaa seuraavanlaisesti:


Oppilas on läsnä tunnilla: 5p. Osallistuminen tunnilla: 0-20p. Tehdyt läksyt: 0-30 pistettä. Lisätehtävät 0-20 p. Suoritettu koe: 0-60. Yleinen aktiivisuus ja/tai hyvä käytös 5-10 p. Hyväksytysti suoritettu kurssi 45 p. Oppilas tekee kirjan kirjastoon: 0-15 p. . Aktiivisesti osallistumisesta/pelaaamisesta Taikaopisto Aureassa annetaan pisteitä, eli esim. vapaa-aikaan liittyvästä pelistä, chat-pelistä tai foorumissa pelatusta pelistä.

Oppilas saa 10 p. tuvalleen, kun on postannut hahmoesittelyn foorumille.

Pisteitä menettää seuraavanlaisesti:


Huono tai muutoin loukkaava käytös 10p. Sääntöjen rikkomisesta 10 p.( Tosin jos joku toistuvasti rikkoo sääntöjä, niin siinä tapauksessa hänet erotetaan.)


Muuta pisteistä


Rehtorilla on täysvaltaiset oikeudet, lisätä, poistaa tai muutoin muokata tupapisteitä. Tietenkään yhdeltäkään tuvalta ei poisteta, eikä sinne myöskään lisätä pisteitä ilman syytä.


Säännöt


Säännöt ovat tehty siksi, että jokaisella jäsenellä olisi mukavaa roolipelata täällä.

In-game säännöt

1. Oppilaiden on käytettävä koulupäivän aikana koulupukua.

2. Ilta-aikaan oppilaiden on pysyttävä omien tupien oleskeluhuoneessa, poikkeuksena poikkeusluvan saaneet oppilaat.

3. Jokaisella jäsenellä saa olla koulussa mukanaan yksi lemmikkieläin, kunhan siitä pitää itse huolta.


Out-game säännöt


1. Asiallinen kielenkäyttö vieraskirjassa, chatissa, foorumissa jne.

2. Kunnioitetaan toisiamme ja toistemme mielipiteitä.

3. Esiinnythän ainoastaan omalla oikealla nimellä, tai hahmo/nimimerkilläsi.

4. Jos käytetään sähköpostia, käytetään vain omaa irl tai hahmon s-postia.

5. Jokaisella on lupa linkittää Taikaopisto Aurea. Mutta kenelläkään ei ole lupa väittää kuvalinkitykseen tarkoitettuja kuvia itse tehdyksi, jollei niitä itse ole tehnyt. Myöskään kuvien suoralinkitys ei ole sallittua.


Historia ja sijainti


Taikaopisto Aurean historia alkoi, jo ennen sen rakentelua sekä valmistumista. Taikaopisto Aureaa suunniteltiin jonkun aikaa, ennen rakentamista. Taikaopisto Aurean on valmistunut virallisesti 10.01.2012.

Aluksi Taikaopisto Aurea oli vain pelkkä piste paperilla, siitä se kuitenkin alkoi pikku hiljaa syntymään ja kehittymään. Pari päivää ennen kuin ensimmäiset rakentelun vaiheet aloitettiin, oli rehtori Penny Hudson löytänyt ensimmäisen ulkoasun, joka olikin käytössä reilu viisi vuotta. Ensimmäisen rakentelu päivän yhteydessä oli saatu jo paljon aikaan, mm. info sisältöinen, ilmoitustaulu ja liity-kohdat. Tästä oli siis valmistusprosessi lähtenyt käyntiin. Vuonna 2014 Taikaopisto Aurealla oli päivitysten suhteen hieman hiljaisempaa, eli Taikaopisto Aurea oli niihin aikoihin ikään kuin tauolla. Virallisesti mitään taukoa ei ollut, mutta sellainen se kuitenkin lopulta oli. Joulukuun 2014 asti Penny Hudson oli ollut Taikaopisto Aurean ainut ylläpitäjä, kunnes Taikaopisto Aurea sai apulaisrehtoriksi Nea Bluen, Taikaviraston johtajan. Eli joulukuusta 2014 asti ovat Penny Hudson ja Nea Blue yhdessä, toisiaan kannustaen ja tukien hoitanut Taikaopisto Aurean ylläpidon.

Elokuussa 2017 ylläpito yhdessä tuumin tuli siihen tulokseen, että Taikaopisto Aurea voisi muuttaa. Joten oli aika alkaa remontoimaan aureaa ja siirtää Taikaopisto Aurea, aluksi idea lähti siitä, että sivut eivät suostuneet päivittymään normaalisti webs.com-sivustolla. Siinä vaiheessa, kun olimme saaneet sivutilaa arkku.netiltä ja olimme jo päättäneet alkaa tekemään siirtoa...alkoi sivutkin päivittymään normaalisti. Jatkoimme kuitenkin muutto aikeitamme ja valitsimme nykyisen ulkoasun uudeksi ulkoasuksi Taikaopisto Aurealla. Sivujen sisältö muuton ohessa muuttui ja joitain muutoksia mm. jäseneksi liittymiseen muutettiin. Ylläpidolla on halu kehittää Taikaopisto Aureaa eteenpäin ja löytää pelaajat ketä varten tätä hommaa voisi jatkaa.


Sijainnista voi sanoa sen, että Taikaopisto Aurea sijaitsee Italian Firenzessä. Jästit eivät näe Taikaopisto Aureaa, mutta velhot ja noidat näkevät. Taikaopisto Aureaa voi matkustaa Taikaopisto Aurean omalla junalla, joko Ranskasta tai jopa Espanjasta.
takaisin edelliselle sivulle - ylös
Ulkoasu © M Layouts