Taikaopisto Aurea

Päivitetty viimeksi 20.08.2018

Ota yhteyttä


sähköpostilla:
taikaopisto.aurea@gmail.com

Vieraskirja

Mainostuskirja

Palautelomake

Tervetuloa

Tänne on pyritty kirjoittamaan opiskeluinfoa, eli tietoa mm. läksyistä, kokeista, kursseista ylipäänsä.

Kurssit, oppiaineet


Opettajat ovat päävastuussa eri kurssien pitämisestä ja oppiaineiden opettamisesta. Suositeltavaa olisi, että oppilas osallistuu vähintään yhteen kurssiin/per toimintakausi. Osallistuu niihin oppitunteihin, mitä järjestetään. Kursseihin ja ylipäänsä oppituntien osallistumisesta, oppilas ansaitsee tupapisteitä tuvalleen.
Oppiaineina Taikaopisto Aureassa on pääasiassa Harry Potter-kirjoista tutut oppiaineet, näiden oppiaineiden opettajaksi voi halukkaat pelaajat hakea. Oppiaineita voi myös ehdottaa, eli hakemuksen voi laittaa sillä mahdollisesti oppiaine voidaan ottaa opetuslistalle.
Oppitunteja voidaan pitää mm. chatissa ja/tai foorumissa, ihan kuten opettaja itse haluaa. Ylläpito toivoo kuitenkin, että opettaja on valmis pitämään oppitunteja monipuolisesti chatissa ja/tai foorumissa. Ihan oppilaiden takia.

Läksyt, kokeet yms


On täysin opettajasta kiinni sisältääkö kurssit kokeita ja läksyjä. Opettaja merkkaa läksyt yleensä poikkeuksetta läksykirjaan, joka löytyy foorumilta. Ylläpito hahmottelee vielä, miten läksyjen ja kokeiden palauttaminen käytännössä toimii. Koska foorumille ei ole rekisteröitymispakkoa.
Tarkoitus olisi kuitenkin, että foorumilla olisi kokeiden sekä läksyjen tekemisen/palauttamisen, sekä tarkastamisen mahdollisuus. Tästä kenties tarkempi ohjeistus myöhemmin tässä ja/tai foorumilla.

Todistukset

Taikaopisto Aureassa jaetaan kerran vuodessa, tavallisesti kevätlukukauden lopussa todistukset. Joten opettajien tehtävä on arvioida kurssit, kun ne päättyvät. Ja ilmoittaa arviointinsa lopputulokset ylläpidolle. Ylläpito tekee jokaiselle oppilaalle todistuksen. Kurssi voidaan arvioida joko pelkällä hyväksytty/hylätty-merkinnällä tai antaa Harry Potter-kirjasaagasta tuttu arviointi.

Arvosteluasteikko

Hyväksytyt arvosanat:
Upea (U), Odotukset ylittävä (O), Kelvollinen (K),

Hylätyt arvosanat:
Surkea (S), Hirveä (H), Peikko (P)

Luokka-asteet


Liittyessään Taikaopisto Aureaan, pelaaja voi periaatteessa päättää millä luokka-asteella hänen oppilashahmonsa on. Noudatamme Harry Potter-kirjasaagasta, tuttua 1-7 luokka-aste systeemiä. Eli periaatteessa, jos oppilashahmon iäksi on ilmoitettu 12 vuotta, tarkoittaisi sitä, että oppilashahmo olisi 2.luokalla.

Siirtyäkseen seuraavalla luokalle täytyy oppilashahmolla täytynyt olla aktiivinen tai suoriutua vähintään Kelvollisella arvosanalla. Toisin sanoen kevätlukukauden todistuksessa, täytyy olla vähintään yksi kurssi suoritettuna vähintään hyväksytyllä arvosanalla. Arvosanat ovat luettavissa arvosteluasteikosta.
Eli 11-vuotias oppilashahmo on 1.luokalla, 12-vuotias 2.luokalla, 13-vuotias 3.luokalla jne. Ellei hakemuksessa toisin ilmoita. Huom. Hahmo voi olla täysin eri-ikäinen, kuin mitä olet irl-iältäsi. Kysehän on roolipelaamisesta.

Palkinnot


Taikaopisto Aurean jäseniä pyritään palkitsemaan mm. aktiivisuudesta, sekä aktitiviteetteihin osallistumisesta. Pitkin toimintakautta palkitaan, sen mukaan miten palkintoja on ansainnut ja miten aktiviteettejä on järjestetty. Kilpailut ovat mm. ihan tavallisia aktiviteettejä Taikaopisto Aureassa.
Sen lisäksi on tietysti kevätlukukauden lopussa jaettavat eri palkinnot, joita voidaan jakaa. Esim. ahkeruudesta voidaan palkita stipendin muodossa oppilas. Sekä esim. vuoden opettaja-palkinto, vuoden henkilökunta-palkinto jne. Jäsenet voivat halutessaan olla mukana vaikuttamassa näihin kategorioihin. Niin kuin moneen muuhunkin asiaan Taikaopisto Aureassa.
takaisin edelliselle sivulle - ylösUlkoasu © M Layouts