Taikaopisto Aurea

Päivitetty viimeksi 19.08.2018

Ota yhteyttä


sähköpostilla:
taikaopisto.aurea@gmail.com

Vieraskirja

Mainostuskirja

Palautelomake

Tervetuloa

Roolipelaaminen taikaopisto Aureassa: Meillä voi roolipelata mm. Chateissa, vieraskirjassa ja foorumissa. Tarkemmin niistä tässä osiossa.

Chat

Chatissa tapahtuva roolipelaaminen on reaaliaikaisesti tapahtuvaa, roolipelaamista. Mikä vaatii pelaajien yhtäaikaisen läsnäolon. Chatissa pelattavat oppitunnit ja juhlat, pelataan in-game muodossa. Mikä tarkoittaa että puhut roolihahmonasi. Out-game tarkoittaa siitä, kun puhut irl-minänä. Sana irl, tulee englanninkielen sanoista: in real life.
Taikaopisto Aureassa on toki lupa käydä keskusteluja chatissa ihan out-gamena, mutta mm. oppitunnit pelataan in-gamena. Kun chatissa pelataan/kirjoitetaan in-game, eli kun halutaan sanoa hahmona jotakin: kirjoitetaan vain normaalisti se mitä hahmo haluaisi sanoa. Hahmon tekeminen ja ajatukset kirjoitetaan: *merkkien väliin*

Kun haluat sanoa jotakin out-gamena, eli omana itsenäsi ((kirjoitat asiasi näiden merkkien väliin))

Esimerkki in-game keskustelusta chatissa:

Penny Hudson: *Astelee luokkahuoneeseen etsimään pergamenttiä, joka jäi opettajan pöydälle*

Nea Blue: Hei Penny, mitäs sinä täällä teet? *Kysyy ihmeissään*

Penny Hudson: Tärkeä pergamentti jäi tänne, oletko nähnyt sitä? *Toivoo että Nea ei ole ehtinyt lukea, hänen keskeneräistä muistiota*
Nea Blue: Kyllä tuossa joku pergamentti oli. *Lausuu ja osoittaa opettajanpöytää*
Penny Hudson: Löytää juuri sen mitä etsikin, aivan tässä näin. Kiitos Nea! *Lausuu pikaisesti ja poistuu luokasta*

Esimerkki out-game keskustelusta chatissa: Penny Hudson: ((Ai, sinäkin olet täällä Nea, mitä kuuluu?)) Nea Blue: ((Hyvää kuuluu, kiitos kysymästä. Mitä sinulle kuuluu?)) Penny Hudson: ((Eipä mitän ihmeitä. Hei, mut en ehdi nyt kauan olemaan tässä.))

Foorumi

Foorumissa roolipelaaminen voi viedä kauemmin aikaa, kuin chatti. Eikä vaadi pelaajien yhtäaikaista läsnäoloa. Foorumissa pelataan ikään, kuin tarinamuodossa ja kirjoitetaan yleensä minä tai hän-muodossa, pelaaja voi itse valita. Pääasia lähinnä, että jokaiselle on selvää milloin, pelaaja on kirjoittanut in-game ja milloin out-game.
((kun muistaa aina nämä merkit, kun kirjoittaa out-gamena)) tai //nämä merkit// ja *näiden merkkien väliin hahmon tekemiset ja ajatukset* kun haluaa jotain ilmaista in-gamena.

Foorumissa peliviestit ovat luonnollisesti pidempiä, kuin chatissa. Ja hahmon tekemiset yleensä kirjoitetaan, lainausmerkkien väliin. Esim. "Hän kirjoitti muistiinpanot pergamentilleen" tai "Kirjoitin muistinpanot pergamentilleni"
Täällä on kuitenkin on sallittua käyttää kumpaa merkkausta tahansa, kunhan jokaiselle on selvää, milloin peliviesti on in-game.

Joitain yleisiä roolipelisääntöjä

On olemassa joitain tiettyjä yleisiä roolipelisääntöjä, joita me myös täällä Taikaopisto Aureassa noudatamme. Ja niistä hieman täällä lueteltuna.

Autohittaus

Autohittaus tarkoittaa sitä, että pelaaja alkaa pelaamaan toisen pelaajan hahmolla ja/tai päättämään kuinka toiselle hahmolle käy roolipelissä. Eli päättämään toisen hahmon tekemisestä. Tämä ei ole sallittua. Jos kokee toisen autohittaavan, tämän voi ystävällisesti huomauttaa toiselle pelaajalle.

Munchaus

Munchaus tarkoittaa puolestaan sitä, että hahmo on jotenkin täydellinen tai kuolematon. Sellaista hahmoa ei olekaan. Joten tämä on syytä myös muistaa roolipelatessaan, Taikaopisto Aureassa. Emme salli siis muchausta.

Metapelaaminen

On munchauksen ja autohittauksen tavoin kiellettyä. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedät hahmosta jotain, mitä hahmosi ei voi vielä tietää. Hahmosi on täytynyt tutustua hahmoon tietääkseen hänestä eri asioita. Eli vaikka olisit lukenut hahmo esittelyjä, hahmosi ei voi tietää sinusta asioita jotka eivät ole vielä tulleet jotenkin muutoin ilmi.

Kuten autohittauksen kohdalla, jos sinusta tuntuu, että joku harrastaa metapelaamista hahmollaan, voi tästäkin asiasta ystävällisesti huomauttaa toiselle pelaajalle.
takaisin edelliselle sivulle - ylösUlkoasu © M Layouts